Hihhei, tässä on ollu pikkuruinen tauko viime avautumisesta. Olin nääs viikon+1 päivää rippileirillä isosena, joten en oo pahemmin ehtinyt päivittää vuodatuksiani.

Nyt oon kumminkin taas kulmilla. Megadeth (aivan järkyttävä bändi mutta tää biisi on hyvä) soi taustalla, kun mietin miten aloittaisin päivän tekstin.

Elkää peljätkö, en tule tänne julistamaan uskoani ja puimaan tylsistyttävää viimeviikkoista leiriä. Itseasiassa, teen aivan päinvastoin. Päätin näin viikon jeesustelun jälkeen puhua vähän siitä miksi mä EN  usko Jumalaan tai hänen ainoaaseen poikaansa. Jos joku seurakunnan työntekijä tai muuten vain harras uskovainen ystäväni nyt lukisi seuraavaksi näytölle hakkaamani kirjoituksen, en luultavasti enää pääsisi isoseksi edes koirahotelliin ja monet varmasti katsoisivat mua nenänvarttaan pitkin.

Mutta asiaan!

Miksen usko Jumalaan? Mistä nyt aloittaisin?

No, suoritetaan pieni ajatusleikki. Jos kerta Jumala on olemassa, miksi sitä pidetään hyvänä tyyppinä? Koska Raamatussa sanotaan niin? Kelaa hetki, että Jumala olisikin aivan täydellinen kusipää. Mitä jos hän onkin omanlaisensa Hitler? Mitä jos kaikki se paska, että "Minuun uskova pääsee taivasten valtakuntaan. Mutta se joka ei minuun usko, joutuu Helvettiin, missä tuli ei sammu ja mato ei kuole" onkin vain manipulaatiota? Mitä jos Jumala vain houkuttelee kansan luokseen sanomalla, että taivas on paratiisi mutta todellisuudessa se on samankaltaista rääkkäystä kuin holokaustina aikanaan?

Ja samaan aiheeseen liittyen seuraavaa. Jos Jumala sanoo ensin, että häneen uskova pääsee taivaaseen, uskoton helvettiin. Ja seuraavassa hetkessä Raamattu kertoo, että katuva pääsee taivaaseen. Ja kolmannessa hetkessä julistetaan sitä, miten Jumala antaa kaikille anteeksi. Mitä vittua? Kuka sinne taivaaseen pääsee sitten? Eikö kaikkien pitäisi? Enkö minä pääse taivaaseen koska en usko? Mutta pääsenkö sittenkin, koska olen kuitenkin ihminen, ja varmasti joskus kadun. Ja Jumala antaa minulle syntini anteeksi, koska on niin helvetin hyvänsuopa. Joten eikö minulla olekkaan hätää? Vittu, että voi maailman kuuluisin kirja olla sekava.

Miksi tämä näin hyväntahtoinen voima voi aiheuttaa maailmassa niin paljon pahaa? Kuinka helvetisti maailmassa on sodittu uskontojen tähden? Miksi Jumala antaa kristityn tappamaan viattoman muslimin jos kerran rakastaa jokaista maan päällään kantavaa olentoa?

Sanotaan, että Jumala antaa tapahtua hyviä asioita niille, joita hän rakastaa. Tästä tuli heti mieleen eräs yläasteen uskonnon oppikirjani, jossa samalla sivulla keskitysleiristä otetun kuvan vieressä sanottiin tuo kappaleeni ensimmäinen lause: Jumala antaa tapahtuvan hyviä asioita niille, jotka häneen uskovat. Kuinka vitun sairasta voi olla, että samalla sivulla keskitysleirin lapsista otetun kuvan kanssa voidaan selittää Jumalan rakkaudesta? Siis jumalauta, eikö juutalaiset ole juuri niitä, jotka uskovat ehkä kaikista hartaimmin??

2121 joku ajattelee mua. Jumala?

Kaikenlisäks tuolla leirillä tuli taas mieleen nämä uskonasiat. Ja se, että ennen ehtoolliselle pääsyä pitää olla tietty määrä oppitunteja käytynä, että pääsee ripille. Ja se, että sä et voi mennä kirkossa naimisiin jos et ole käynyt rippikoulua tai et kuulu kirkkoon. Mun mielestä on aika natsimeininkiä, että riparilla jengi pakotetaan uskomaan Jumalaan. Omalla riparillani meillä oli loppuviikosta vaikeammanluokan kokeet.  Oli kuusi kysymystä ja sain kokeesta jotain vähän alle seiskan, joka tuntui naurettavalta, koska sain yläasteella joka uskonnon kokeesta kympin. Ja viimeviikkoisella leirillä tuli myös mieleen, että on aivan helvetin köyhää se, että isosten pitäisi olla uskovaisia. Ei asiaa edes kysytä meiltä, niin vain todetaan. Ei siellä työntekijöistä tai riparilaisista kukaan edes kuvitellut etten ole uskovainen, päinvastoin. Mun mielestä isosen kuuluu saada olla uskotonkin (Jumalan suhteen uskoton : D), koska jos me oltaisiin siellä helvetinmoisina jeesustelijoina esimerkkeinä, ei monikaan potentiaalinen isosehdokas lähtisi isoskoulutukseen messiin. Koska yleensä jengin intohimo isoskoulutukseen tyssää justiinsa siihen, että silloin pitäisi uskoa Jumalaan. Noh, en mäkään usko. Eikä usko muutama isoskaverinikaan.

Yleensähän se on niin, että uskovaiset on hyväntahtoisia ihmisiä ja pitää itseään tosi tähdellisinä ihmisinä, kun RUKOILEE maailman köyhimpien, nälkäänäkevimpien ja sodan jaloissa kärsivien puolesta. Eikö todellinen hyvänmielen tavoittelija tee jotain konkreettista asian eteen? Ei tietenkään! Kun rukoilee, saa kiltin ihmisen maineen, mutta ei menetä esimerkiksi rahojaan keräyksiin tai likaa käsiään tehdäkseen jotain järkevää maailmanrauhan puolesta. Jep, on helppo uskoa, mutta oikeaan auttamiseen tarvitsee oikeasti panostaakkin. Ei se auta, että me täällä kädet tiukasti ristissä karjutaan taivaaseen, että sieltä tulisi apua Afrikkaan. Mitäs jos se Jumala ei olekkaan olemassa, entä jos ei olekaan ketään joka kuulee ne avunhuudot? Siksi olisi järkevämpää tehdä köyhyydelle ja muulle kusisen maailman paskalle jotakin mihin ei tarvita ristiin solmittuja kämmeniä.

Ja tuosta tulikin mieleeni vielä seuraavaa. Kirkkojen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu lähetystyö. Aina ennen oon kuvitellut, että lähetystyö on oikeesti ainoa hyvä kirkollinen asia. Se on hyvä, että rikkaammat maat antaa esimerkiksi Afrikkaan tavaraa ja rahaa. Mutta sitten sain selville, että lähetystyön tärkein tehtävä onkin levittää kristinuskon sanaa siinä auttamisen ohessa. Mitä vittua?! Eikö kirkko voi oikeasti ojentaa auttavaa kättään ilman, että tarvitsee puida Raamatun tekstejä joka vitun väliin? Juujuu, Jumala ja seurakunnat on tosi vilpittömiä, KYLLÄ.

Oon myös huomannut tossa raamattua (en jaksa kirjoittaa moisen paskan nimeä isolla alkukirjaimella) lueskellessani, että monta kertaa evankeliumeissa Jeesus on todella itserakas. En nyt jaksa kaivaa sitä yhtä opuksen kohtaa missä Jeesus sanoo jotenkin näin "Köyhät teillä on aina luonanne. Mutta minua teillä ei aina ole" Okei, en nyt muista mikä mun oleellinen pointti tässä oli mutta lukekaa Markuksen evankeliumi läpi, siellä on roppakaupalla näitä Jeesuksen itsensäylistämisvirkkeitä.

Mulle on ihan sama uskooko joku muu tuohon taivaalliseen voimaan vai ei, mutta mun mielestä on epäreilua, että se joka sanoo uskovansa pääsee taivaaseen ja taas minunkaltaiseni ei pääse. Joten usko vain, ole hyvä. Mutta mua on turha käännyttää : D Ja mua on turha vihata mun mielipiteideni tähden.

Tän päivän saarnat oli tässä. God bless you ; )

Päivän biisi: Turmion kätilöt- Pimeyden morsian. Ihan vaan sen takia, että Turmion kätilöitä tuli kuunneltua leirillä hevari-isosten kanssa : >

Päivän kehotus: Mieti seuraavan kerran kumartaessasi ehtoollisella, miksi oikein uskot yläkerran herraan.

Aamen.